هاست چیست : هاست (Host) به معنای میزبانی است و به محیط مجازی گفته میشود که بر روی یک سرور برای سایت ارائه میشود. ممکن است بر روی یک سرور از یک تا 400 سرور میزبانی شود. اما تعداد سایت هایی که بر روی سرور قرار می گیرند به قدرت پردازنده، رم، فضای سرور و میزان استفاده این وبسایت از آن بستگی دارد. این میزبانی نیاز به یک برنامه مدیریتی دارد، تا هر کاربر بتواند به صورت جداگانه وب سایت خود را مدیریت کند. در حالت کلی شامل فضای وبسایت یا همان هارد، پایگاه داده و ایمیل باشد و برای سرورهایی که از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند. cPanel یکی از برترین نرم افزارهای شناخته شده در این زمینه می باشد.
پس در نتیجه برای انتخاب یک یک هاست مطمئن اول باید اعتبار هاستینگ را در نظر بگیریم . هاستینگ باید از داده های ما محافظت کند و پشتیبانی خوبی داشته باشد . در نظر بگیرید برای سایت شما مشکلی از سمت سرور پیش بیاید اگر پشتیبانی هاستینگ شما درتعمیر اقدام سریع را انجام ندهند ممکن است این مشکل مدت طولانی بینجامد و سایت شما از درسترس خارج شود

اما تنها مورد این نیست خیلی موارد هست که باید به انها توجه شود در زمان انتخاب هاستینگ در نظر بگیرید
هاستینگ شما باید طبق نیاز شما انتخاب شود ./ . به تصویر بالا دقت کنید . خانه را میبینید؟
این خانه به عنوان مثال در یک زمین 100 متری قرار دارد که مساحت خانه 80 متر است
حال باید در نظر بگیریم سایت ما چه میزان فضایی باید از هاستینگ را اشغال کند . به عنوان مثال ما یک هاست 5 گیگ خریداری میکنیم
پس میتوانیم 5 گیگ اطلاعات در آن قرار دهیم . یعنی قالب ، محصولات ، مطالب ، عکس ها ، موزیک ها ، فیلم ها ، رسانه ها ، فایل ها یا هر چیزی که در سایت شما یا فضای هاست شما قرار میگیرد باید در این 5 گیگ جایگذرای شود پس میزان فضای ما هم خیلی مهم است و باید در زمان خرید هاست به آن توجه شود .
اما جدا از بخش hard که توضیحات در بالا عرض شد ما بخشهای دیگیری را نیز باید در نظر بگیریم ram – cpu رام و سی پی یو نیز سرعت و قدرت هاست ما را شامل میشوند دقیقا مانند یک کامپیوتر یا لپتاپ یا گوشی که هر روز از ان استفاده میکنید . هرچه میزان رام و سی پی یو بالاتر باشد قطعا سرعت گوشی یا کامپیوتر شما بالا تر است
پس موارد اصلی برای انتخاب هاست رام هارد و سیپی یو است که باید طبق نیازمان خریداری کنیم
موارد مهم در خرید هاست پربازدید:
- میزان فضا
- پهنای باند
- کنترل پنل
- بالا بودن آپ تایم
- امنیت

موارد مهمی که در خرید هاست باید رعایت شود
نکاتی که در انتخاب هاست باید در نظر بگیرید
1. تناسب فنی و حجمی
بدون توجه به فضا و امکانات موردنیاز و همچنین مهارتهای فنیتان هرگز نمیتوانید یک هاست مناسب انتخاب کنید؛ بنابراین ابتدا نیازها و توانمندیهای خود را مشخص کنید و بهتناسب نوع فعالیت و برنامههایی که دارید یک هاست مناسب را انتخاب کنید.
2. اعتبار و امتیاز آپتایم هاست
منظور از آپتایم (Uptime) مقدار ساعاتی در طول روز است که وبسایت شما در دسترس قرار دارد که معمولاً با درصد بیان میشود. امروزه آپتایم 99.95 درصدی حتی برای هاستینگ اشتراکی نیز معمولی به شمار میرود و اساساً هر رقمی کمتر از 99 درصد غیرقابلقبول است.
برای بررسی آپتایم هاست موردنظر خود، میتوانید از ابزارهای کارآمدی که بهصورت رایگان یا پولی در اینترنت موجود است استفاده کنید
. زمان پاسخدهی سرور
منظور از Response Time یا زمان پاسخدهی، مدتزمان بین واردکردن آدرس دامنه و فشردن کلید enter تا زمانی است که سرور این درخواست را پردازش و اجرا میکند. بهعنوانمثال، در مورد وبسایتهایی که با ثبت آدرس آنها در مرورگر، بدون اینکه چیزی بارگذاری شود مدتی طول میکشد تا نام آنها در نوار عنوان دیده شود، زمان پاسخدهی سرور مطلوب نیست.
زمان پاسخدهی سرور که معمولاً با عنوان TTFB (Time To First Byte به معنای زمانی که تا بارگذاری اولین بایت طول میکشد) نیز شناخته میشود، ازجمله شاخصهایی است که عملکرد و بازده سایت شما را تحت تأثیر خود قرار میدهد، چراکه هرچه بارگذاری سایت بیشتر طول بکشد، احتمال ترک کاربر پیش از اینکه چیزی از آن را مشاهده کند افزایش پیدا میکند. علاوه بر این، سرعت وبسایت شما بر رتبهای که موتورهای جستجو در نتایج خود برای آن در نظر میگیرند نیز تأثیر به سزایی دارد.
شرکتهای هاستینگ بهندرت از زمان پاسخدهی سرور خود سخنی به میان میآورند، اما معمولاً قیمتهایی که ارائه میدهند میتواند شاخص خوبی در این زمینه باشد، چراکه خرید و مدیریت تجهیزات و زیرساختهای پیشرفته ابداً ارزان تمام نمیشود.
. امکان ارتقا
امروزه پلنهای اشتراکی متنوع و بعضاً قدرتمندی توسط شرکتهای هاستینگ ارائه میشود و غالباً استفاده از هاستینگ اشتراکی مشکلی را متوجه شما نخواهد کرد. درعینحال، اگر انتظار دارید که در طول دو یا سه سال آینده رشد واقعاً قابلتوجهی را شاهد باشید، باید از هاستی استفاده کنید که فضای لازم برای رشد را در اختیار شما قرار میدهد؛ به این معنی که امکانات و توانایی ارائه پلن های بهتر را داشته باشد تا بتوانید سرویس خود را از هاست اشتراکی به VPS یا سرور اختصاصی ارتقا بدهید و از قدرت پردازش بیشتر، فضای بیشتر و امنیت بالاتری بهره ببرید.
5. تعداد Addon Domain، Subdomain، ایمیل و دیتابیس
محدودیت در Addon Domain به معنای محدودیت در تعداد دامنههایی است که با اضافه کردن آنها به پنل هاستینگ خود میتوانید وبسایتهای مجزا به راه بیندازید. بهعنوانمثال، اگر هاست شما اجازه افزودن 10 Addon Domain را بدهد، میتوانید روی همان هاست، 10 وبسایت مجزا در پوشههای جداگانه داشته باشید.
با توجه به اهمیت پایگاه داده یا دیتابیس (Database)، شرکتهای هاستینگ محدودیتهای بیشتری را بر روی آن اعمال میکنند که از تعداد دیتابیسها تا حجم هر دیتابیس را در برمیگیرد. به خاطر داشته باشید که با رشد وبسایت، حجم دیتابیس آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد و بهعلاوه، معمولاً پیشنهاد نمیشود که برای چندین سیستم از یک دیتابیس واحد استفاده شود. در مورد زیردامنه یا Subdomain (مثلاً test.extendersite..ir) و تعداد ایمیل، معمولاً محدودیتهای کمتری وجود دارد، اما پر واضح است که اساساً محدودیت چیز خوبی نیست و با در نظر داشتن آینده و برنامههای آتی باید به دنبال هاستی باشید که محدودیت آن در این زمینه کمتر است.
6. قیمت ثبتنام و تمدید هاستینگ
هنگامیکه برای اولین بار از یک هاست خرید میکنید مشمول تخفیفهای مختلفی میشوید، اما معمولاً در هنگام تمدید دوره هیچ امتیاز خاصی شامل حال شما نمیشود؛ بنابراین پیش از خرید پلنی که 80 درصد تخفیف دارد به فکر هزینه تمدید دورههای آتی هم باشید، مگر اینکه بخواهید هر سال درگیر انتقال از یک هاست به هاست دیگر و تحمل دردسرهای خاص آن باشید.
7. نوع و تناوب پشتیبان گیری
اگرچه سرورهای میزبان وبسایتهای شما رایانههای قدرتمندی هستند، اما هیچ بعید نیست که دچار مشکل شوند یا مثلاً یک هکر به سراغ سایتتان بیاید و فایل index.php آن را تغییر بدهد یا دیتابیس سایت را خراب کند. در صورت وقوع چنین شرایطی اگر هاست شما بهطور منظم از سرورهای خود بک آپ یا پشتیبان تهیه کرده باشد، هیچ دغدغهای نخواهید داشت، چراکه فوراً میتواند کل سایت یا بخش اعظم آن را بازگردانی کند.
در این رابطه باید پاسخ سؤالاتی از این قبیل برای شما روشن باشد:
- پشتیبانگیری در چه فواصل زمانی انجام میشود؟
- از چه مواردی بک آپ تهیه میشود؟ فایلها یا دیتابیس و یا هردو (بک آپ کامل)؟
- آیا امکان تهیه بک آپ از طریق کنترل پنل وجود دارد؟
- آیا از طریق cron jobs یا برنامههای دیگر هم میتوانید بهطور خودکار بک آپ تهیه کنید؟
- آیا امکان بازگردانی بک آپ توسط خودتان وجود دارد یا اینکه حتماً باید از پشتیبانی هاست کمک بگیرید؟
8. روش، سرعت و کیفیت پشتیبانی
هاستینگ ازجمله خدماتی است که سرعت، کیفیت و نحوه پشتیبانی در آن اهمیت فراوانی دارد. معمولاً شرکتهای هاستینگ امکان پشتیبانی از طریق تلفن، گفتگوی زنده، ایمیل و تیکت را فراهم میکنند؛ اما مهم کیفیت و سرعت پشتیبانی است. درواقع، پشتیبان سریعی که توانایی رفع مشکل یا برآوردن تقاضای شما را ندارد یا برعکس، پشتیبان قوی اما کندی که متوسط زمان پاسخگویی آن 24 ساعت است هر دو آزاردهنده و مخرب خواهند بود
اشتراک گذاری
- نیما اسدی
- 6 اردیبهشت 1401
- 10:25 ب.ظ
- يك ديدگاه
یک نظر در “هاست چیست ؟ توضیح کامل راجب هاست”
سعی شد کوتاه و مفید باشه